KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

Back to the City with Leona

Voljeli si priznati ili ne, ljeto nam nažalost ide kraju… Većina nas se vratila s godišnjeg odmora na kopno i polako se prilagođava užurbanom gradskom ritmu. Vjerujem da ste napunile svoje baterije i nadam se da ste imale svoje ljeto iz snova – bezbrižno, sretno i baš onakvo kakvo ste željele. 

Kako bi se lakše prebacile u gradski ritam i sve obaveze koje su vas dočekale nakon godišnjeg, s Leonom Paraminski smo za vas osmislile nekoliko sjajnih odjevnih kombinacija koje odišu bezvremenskom elegancijom i koje su nosive u svim prilikama, bilo poslovnim, bilo onim privatnim. Poznata po svojoj nonšalantnoj eleganciji, Leona je uskočila u njoj najdraže A’marie komade (od kojih vas neki čekaju na našem velikom ljetnom popustu) i pokazala nam kako ih nositi s dozom sofisticiranosti, ali i one samo za nju prepoznatljive ležernosti. A, što mi je sve otkrila u našem malom razgovoru, saznajte u nastavku…

 

 

Proljeće si provela doma, u svom Zagrebu. Što tebi znači Zagreb? Vidiš li se opet u njemu? 

Zagreb je uvijek bio i uvijek će biti moj dom. Zagreb je dio mog identiteta i veže me i privatno i poslovno. Tu je i naša obitelj, tu su moji najbolji prijatelji, moja karijera koja je ovdje počela. Mnogo je faktora koji me određuju ovdje, imam puno uspomena. I da, nadam se da se vidimo uskoro u Zagrebu.

Vjerujem da je život na drugom kraju svijeta skroz drugačiji od onog kakav si imala u Zagrebu. Što ti tamo najviše nedostaje? Što bi da možeš prebacila tamo, a što bi rado od onog života voljela imati ovdje? 

U Kaliforniji je praktički sve drugačije. Nedostaje mi spontanosti u socijalnom okruženju. Volim grad i šetnje gradom, volim kada sretnem nekog i odem na spontanu kavu. Toga ovdje nema. Fali mi da sve mogu obaviti pješke, a da ne moram sjesti u auto da obavim svaku sitnicu. Fali mi naša hrana. Fali mi iskrena razmjena mišljenja iako se nužno ne moramo slagati, ali ta epidemija sada ionako već svugdje stiže nažalost. Naravno da mi fale moji dugogodišnji prijatelji, ali sada sam i ovdje stekla lijepa prijateljstva, neka će ostati vjerujem za cijeli život… Što se tiče obrnute situacije, Amerikanci su na prvu puno ljubazniji, otvoreniji a bome i pristojniji, iako ja volim našu direktnost i načmurenost, iliti blagu tmurnost, duhovita je. Ali, to je sve generalno govoreći jer usporedbe se razlikuju već drugim mjestom stanovanja u istoj državi. a kamoli uspoređujući dvije tako različite zemlje, jer već nije isto ako živite u Dalmaciji, Istri ili Zagrebu ili u New Yorku, zapadnoj obali ili Midwestu Amerike, tako da je zbilja teško uspoređivati, a da ne generaliziram previše. Ako bi mogla birati gdje živjeti u Americi vjerujem da bi mom habitusu više odgovaralo živjeti na istočnoj obali.

Koje su ti omiljene zagrebačke adrese i mjesta na koja se uvijek vraćaš? 

Nakon Covida i potresa se mnogo mojih dragih mjesta nažalost zatvorilo, ali ostalo je par mjesta iz starih vremena koja volim pa odem često. Na burek na Dolac, obavezno na kavu kod mojih prijatelja Matije i Hannah koji imaju Cogito kafiće po gradu, Igorov Lari & Penati, naše tradicionalno mjesto već godinama koje najčešće posjećujem sa sestrom i šogijem. Nalazim i nova mjesta. Sad mi drugi otkrivaju njihova nova mjesta za kavu, restorane. Ali kako sam puno vremena provela živeći u Martićevoj ulici onda se uvijek i tom dijelu grada nekako prirodno i rado vraćam, a pogotovo kako je i taj kvart bas zaživio u zadnjih par godina, još je puno ljepše nego prije. Recimo i Britanac jako volim. Volim male kafiće, neka nova mjesta gdje samo sjednem i popijem kavu. 

Uvijek si njegovala bezvremenski stil s dozom ležerne elegancije. Kako bi sama opisala svoj stil? 

Pa slično kako si i sama rekla, Jednostavan, ležeran, komforan. Definitivno nisam pomodna, ne pratim trendove – na žalost ili na sreću.

Koja bi bila tvoja ‘on the go’ uniforma? 

Bijela ili crna majica i traperice.

Sjećaš li se svog prvog susreta s brendom A’MARIE? Koja ti je prva asocijacija na njega? 

To je bilo prije puno puno godina kad si još i ti bila na početku svoje karijere. Asocijacija mi je minimalizam i neutralizam, prozračnost, tihi luksuz.

 

 

A’MARIE favorit u ormaru? Kako ga planiraš stilizirati? 

Bez baloner, kraća varijanta. Idealan za svakodnevni životni ritam, pogotovo u Kaliforniji, gdje se inače odijeva u slojevima zbog kombinacije hladnog vjetra i jakog sunca tako da je ovaj komad iz tvoje proljetne kolekcije baš prikladan za moj život ovdje jer ga mogu kombinirati cijele godine i super je za razne prilike. Dovoljno je upečatljiv, a opet neutralan pa ide sa svime.

 

U čemu se osjećaš najbolje? Imaš li kombinaciju koju uvijek vadiš iz ormara kada želiš zablistati? 

U šik, a udobnim komadima se definitivno osjećam najbolje. Što se tiče kombinacija pa i imam i nemam, jer se nekako nakon nekog vremena zasitim tih safe kombinacija pogotovo ako sam ih puno nosila, dosade mi, pa onda godinama stoje netaknute u ormaru. Ne vjerujem zapravo da postoji kombinacija u kojoj uvijek blistaš jer se stil ipak malo mijenja i nadograđuje s godinama, tako da i za one neke kombinacije u kojima sam se u nekom periodu života osjećala sjajno, mislim da bih ih danas morala barem malo izmijeniti i doraditi…

Što je za tebe lijepa žena? 

Koja dobro nosi upravo ona što ona sama je. Samouvjerena i svoja. Svi smo lijepi na svoj način, ne postoji savršenstvo, samo je pitanje kako to nosimo. Dostojanstveno ili ne.

Kako u Santa Barbari provodiš slobodno vrijeme ako ga uopće imaš s obzirom na malu toddlericu doma? 

Pa nažalost nemam baš slobodnog vremena, ali naučila sam krasti trenutke za sebe. Smatram da ti vrijeme postane puno dragocjenije kada dobiješ djecu. Pa tako kada Liv ode na kratko u vrtić odem na duge šetnje, čitam neku knjigu, priuštim si masažu, slušam podcaste, odem na bazen, na kavu s prijateljima, a pokušavam se polako vratiti i jogi.

A koja ti je omiljena aktivnost s Liv? 

Bolje je pitanje što nije? (smijeh) Kada je doma sve radimo zajedno, voli mi pomagati oko kuhanja, možete misliti kako to izgleda. Imam više pospremanja nakon ručka nego vremena za napraviti sami ručak, ali nju to veseli. Šećemo zajedno, idemo u dućan, igramo se, nalazimo se s drugim mamama i djecom, idemo na plažu, u Zoo… Kako nemamo luksuz baka i deda da čuvaju Liv, ona je uvijek s nama i dijelimo sve aktivnosti, jer se dogovaranja čuvanja djeteta ovdje dogovaraju puno unaprijed. Nema tu spontanosti.

Kad smo se dotakle male Liv, zanima me koliko te majčinstvo promijenilo? I čemu te naučilo? 

Strpljivosti, izdržljivosti. Samoći. Ista sam, ali nisam više ista. 

Hoćemo li Leonu opet uskoro gledati negdje? 

Da, nekada sljedeće godine bi trebala izaći serija Danisa Tanovića ‘Kotlina 2’ gdje sam upravo završila snimanje prije ljeta. A, trebalo bi početi i snimanje ‘Senke nad Balkanom 3‘ uskoro. 

5 kratkih:

Zagreb ili Santa Barbara? Zagreb i ponekad Santa Barbara.

Plaže na Jadranu ili plaže u Kaliforniji? Definitivno plaže na Jadranu.

Kazalište ili film? Oboje.

Boje ili neutralni tonovi? Načelno neutralni tonovi, ali u zadnje vrijeme navigiram bojama.

Make up ili no make up? Super mi je make up ako je dobro napravljen i no make up kad odgovara situaciji.

 

Hvala Boutique hotel HOH na ustupljenom prostoru za snimanje.

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE