KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

Friendship talk: Nevena Rendeli

Kada razmišljam o pravom prijateljstvu, uvijek mi prvo na pamet padnu ona dugogodišnja, neuništiva prijateljstva koja nadilaze svakodnevne obaveze i izazove. Znate, ona prijateljstva gdje su riječi često suvišne jer se razumijete bez puno objašnjavanja? To je ona vrsta odnosa u kojem podrška nije pitanje izbora, već prirodni dio života – uvijek ste tu jedna za drugu, u dobrim i lošim trenucima. E, točno to ja imam s Nevenom Rendeli, prijateljicom s kojom sam kroz godine izgradila snažnu, autentičnu povezanost, i uvijek imala pravu podršku i ljubav od nje.
Prije puno godina postala je jedna od prvih A’marie djevojaka i svi dobro znate da i danas ponosno i s velikim stilom nosi moje brojne kreacije. Ljeta su nam već tradicionalno rezervirana za zajedničko ljetovanje na predivnoj Korčuli, gdje smo u našoj skrivenoj uvali snimile Nevenu u novoj A’marie kolekciji. A, kako bi vam malo bolje dočarale naš divan odnos, odlučile smo napraviti jedan mali razgovor jedna s drugom. Uživajte u čitanju!

A’marie: Nas dvije brojimo godine prijateljstva, no sjećaš li se kako smo se i kad upoznale? Kakav sam dojam ostavila na tebe?

Nevena: Stvarno brojimo dugo poznanstvo i prijateljstvo, neugodno mi je reći koliko, ali evo više od pola naših života. Ja se točno sjećam kad smo se upoznale, bila je to 90-ih prošlog stoljeća, našle smo se u istom društvu za izlazak. Tada se izlazilo u legendarni Tingl tangl u Mesničkoj koji je držao tvoj brat, a mi smo bile klinke kojima se činilo kao da smo izašle u New York, a ne u Zagrebu :). Što se tiče dojma, sjećam se da smo odmah kliknule i da su se ta druženja nastavila sljedećih 20ak godina. 

A’marie: A, sjećaš li se kad se dogodila ona prva ljubav s mojim brendom?

Nevena: Mislim da se dogodila odmah. Kako smo se znale od prije, pratila sam A’MARIE od samih početaka. Dolazila sam u dućan dok je još bio u Teslinoj u dvorištu i obožavala sam sve što si radila. Znaš da iz tog doba imam još jednu suknju? Stoji u mom ormaru potpuno nova, iako sam ju tada stvarno nosila. Nažalost mislim da ne stanem više u nju :).

A’marie: Uvijek si bila zanimljivo odjevena i često se nalazila na listama najbolje odjevenih žena u Hrvatskoj. Često si blistala upravo u mojim kreacijama… Koliko ti je moda danas bitna u odnosu na prije i na što gledaš kod kupnje odjeće?

Nevena: Pa znaš što, moda je kod mene uvijek bila povezana s nekim običajima, poput odlaska s mamom subotom u grad. Uvijek bismo se vratile s ‘kave’ s nekim novim komadom. Moja mama je uvijek imala stila iako nikad nije nosila neku brendiranu odjeću, ali odlasci u Trst i Graz su bili za nju obaveza barem jednom godišnje. Što se tiče tvojih kreacija, znaš da sam često imala osjećaj kao da ih radiš baš za mene? Obožavam sve te stare tvoje haljine u kojima sam bila u nekim najvažnijim trenucima u životu. Na primjer na prvom i drugom vjenčanju.

A’marie: Što bi rekla da je tvoja ziheraška kombinacija u kojoj uvijek izgledaš dobro?

Nevena: Tvoje haljine od MicroModala. Ne znam ni sama koliko ih imam, ali to su komadi koje stalno nosim, kako danju tako i navečer.

A’marie: Imaš li najdraži A’marie komad u ormaru?

Nevena: Imam. Osim druge vjenčanice, to je još jedna predivna ljetna haljina s kristalićima koju sam kupila također prije 15 godina i još uvijek ju po potrebi nosim. Svaki, ali svaki put me netko pita otkud mi ta haljina. Toliko je bezvremenska.

 

A’marie: Koja bi po tebi bila tvoja najbolja vrlina, a koja najgora mana?

Nevena: Uff, mislim da sam dobar prijatelj, što ti misliš? Mana, znam biti jako teška i reagirati na prvu kad mi se nešto ne sviđa. Ali radim na sebi, i naučila sam prespavati. Problem je što nakon 24 sata opet reagiram isto :).

 

A’marie: U jednom trenu si odlučila postati sama sebi šef i maknula se s pozicije za koju je budimo realne većina bila uvjerena da ćeš dočekati penziju. Kako danas gledaš na taj trenutak kad si odlučila otići? Nedostaje li ti novinarski i voditeljski/televizijski posao?

Nevena: Haha, da, prije četiri godine odlučila sam ne učiti na tuđim greškama i otisnula sam se u poduzetničke vode. I znaš što, još uvijek nisam požalila, iako biti poduzetnik danas s nekoliko zaposlenih, znaš i sama, nije nimalo jednostavno. Zato skidam kapu svakome tko se usudi i preživi. Što se tiče TV-a ne nedostaje mi uopće. Nekako sam zatvorila to poglavlje i na primjer moje curice uopće ne znaju mamu kao poznato TV lice i ništa im nije jasno kad me i dan danas zaustavljaju ljudi na ulici.

A’marie: Mama si tri predivne djevojčice. Koliko je to teško uz posao koji vodiš i društvene mreže na kojima moraš biti prisutna?

Nevena: Bilo mi je jako teško prve tri godine kad su bile male. Sad, posljednje dvije uživam u svakom trenutku. Tako da ima nade za svaku mamu :). Jako sam ponosna na njih u kakve male i dobre djevojčice odrastaju.

A’marie: Na što prvo pomisliš kad spomenem Korčulu?

Nevena: Na naša ljeta u najljepšoj uvali na svijetu. Znači Korčula mi je toliko prirasla srce zbog tebe i naših uspomena da ne mogu zamisliti ljeto negdje drugdje.

A’marie: Gdje nas vidiš na nekom ženskom putovanju?

Nevena: New York. I to moramo ubrzo.

A’marie: 5 najdražih zagrebačkih adresa?

Nevena:

  1. A’MARIE, Gundulićeva
  2. Cogito, prilaz Gjure Deželića
  3. Kic, Preradovićeva
  4. Dežmanov prolaz
  5. Ljevak knjižara na Trgu

Nevena: Stvarno nas vežu godine i godine prijateljstva, u međuvremenu su i naši klinci postali nerazdvojni, a to je nešto što sam oduvijek željela… Kako gledaš na sve ove naše godine prijateljstva? 

A’marie: Naše prijateljstvo je nešto što je meni jako dragocjeno i nezamjenjivo. Proveli smo toliko godina zajedno, ispunjenih raznim trenucima, radostima, tugama, podrškom i razumijevanjem. Gledajući unatrag, shvatim koliko su te godine brzo prošle, ali i koliko su bile ispunjene smijehom, pričama i nezaboravnim iskustvima. Osjećam se počašćeno što imam tebe u svom životu i što se naše prijateljstvo razvijalo i raslo s vremenom, zajedno s našom djecom koja su sada nerazdvojna. To je pravo bogatstvo koje se ne može mjeriti ničim.

Nevena: Kad kreiraš, koga imaš u mislima? Jer često kad vidim neke nove kreacije pomislim – pa ovo je napravila baš za mene… 🙂

A’marie: Kad kreiram, najčešće imam na umu žene poput tebe – one koje su autentične, sigurne u sebe, sa strašću za život i stilom koji je unikatan i prepoznatljiv. Svaka kreacija ima svoju priču, a često inspiraciju pronalazim u osobama koje me okružuju. Ponekad su to njihovi karakteri, energija, ili jednostavno neki trenutak koji smo zajedno proživjele. Zato ne čudi što možda vidiš neke komade kao da su baš za tebe – i jesu, jer na neki način, kroz svoje prijateljice i inspiraciju koju one donose, kreiram.

Nevena: Oduvijek me zanimalo koji moj A’marie outfit je tebi bio najdraži? U kojem svom komadu me najviše voliš vidjeti?

A’marie: Svaki tvoj outfit je poseban na svoj način, ali moram priznati da me uvijek iznova očaraš u haljini na jedno rame u boji pudera sa vezenim ukrasima u žarkim bojama. Ta haljina savršeno ističe tvoju eleganciju i prirodnu gracioznost, a opet je dovoljno atraktivna da izrazi tvoju zaraznu energiju. Volim te vidjeti u komadima koji ti dopuštaju da zasja tvoja autentična ljepota i karakter, a vjerujem da su moje kreacije upravo takve.

Nevena: Pitanje o vrlinama ću ponoviti i tebi. Koja bi po tebi bila tvoja najbolja, a koja najgora vrlina?

A’marie: Moja najbolja vrlina, rekla bih, je empatija. Uvijek nastojim razumjeti ljude oko sebe, osjetiti što im je potrebno i biti podrška. Mislim da je to kvaliteta koja me vodi i u dizajnu – kreiranju komada koji se uklapaju u različite trenutke života. S druge strane, moja najgora mana je možda prevelika samokritičnost. Ponekad sam stroga prema sebi, posebno kad se radi o poslu i kreativnom procesu, ali učim kako biti blaža i dopustiti si da uživam u trenutku.

Nevena: Biti mama malom Sanu? U čemu najviše uživaš, a što ti predstavlja najveće izazove?

A’marie: Biti mama malom Sanu je najljepši dio mog života. Najviše uživam u trenucima kada smo zajedno, kada istražujemo svijet, igramo se i učimo. Svaki njegov osmijeh i mala postignuća su za mene ogromna sreća. Najveći izazov je svakako balansiranje vremena između majčinstva, vođenja posla i održavanja prisutnosti na društvenim mrežama. Nekad je teško uskladiti sve obaveze i uvijek se trudim da se San ne osjeća zapostavljeno zbog mog posla. Ali i on mi daje snagu i motivaciju da budem najbolja verzija sebe, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu.

Nevena: Tvoja omiljena pjesma koja ti uvijek iznova može izmamiti osmijeh na lice i popraviti ti dan?

A’marie: Moj izbor za podizanje raspoloženja definitivno je ‘Watermelon Sugar’ od Harryja Stylesa. Ta pjesma me uvijek vraća u ljetno raspoloženje, bez obzira na doba godine. S njom je dan odmah vedriji i lakši.

Nevena: Znam da je Botanički vrt jedna od tvojih omiljenih zagrebačkih lokacija, no koje bi bile ostale četiri?

A’marie: Uz Botanički vrt, volim se opustiti na Jarunu jer uz vodu uvijek pronađem neki miran kutak za šetnju ili razmišljanje. Zrinjevac je također jedna od mojih omiljenih lokacija, posebno kad su stabla u punom cvatu. Dežmanov prolaz mi je drag zbog svog posebnog šarma. Jako volim otići i u BoogieLab, na matchu i brunch.

Nevena: A, najdraža mjesta na Korčuli?

A’marie: Na Korčuli su moji favoriti definitivno naša mala, skrivena uvala gdje volimo provoditi ljetne dane, a i podsjeća me na bezbrižnost djetinjstva. Stari grad Korčula s njegovim uskim kamenim ulicama i autentičnim dalmatinskim šarmom, i večeri koje provodimo ispred kuće naših prijatelja gdje im blokiramo cijelu ulicu smijehom i ćakulom. Također volim mir tirkiznih uvala, i hodanje satima po stijenama koje uvijek završava branjem smokvi među maslinama. To je moj secret place gdje mogu potpuno napuniti baterije.

Nevena: Koji bi savjet dala mlađoj sebi?

A’marie: Rekla bih mlađoj sebi da se manje brine o tome što drugi misle i da vjeruje svom instinktu. Kreativnost i autentičnost uvijek nađu put do ljudi, a najvažnije je ostati vjeran sebi i svom unutarnjem glasu. Isto tako, savjetovala bih joj da nauči balansirati između rada i odmora – i da se ne boji tražiti pomoć kad joj je potrebna.

Hvala ti Nevena na ovom divnom razgovoru i što iz sezone u sezonu blistaš u mojim kreacijama. <3

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE